Thursday, March 15, 2007

Ορκομωσία


Χθές ορκίστηκαν η Λ. και η Ζ. και είναι επισήμως πλέον απόφοιτητες του τμήματος Δημοσίας Δοιηκήσεως του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών!!!Βασική και φυσιολογική επαγγελματική σταδιοδρομία μετά τη φοίτηση σε αυτό το τμήμα είναι η στελέχωση του δημοσίου τομέα. Ανάθεμα όμως αν κατάλαβαν για ποιο πράγμα ορκίστηκαν , όχι μόνο οι φίλες μου αλλά γενικά όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που κάποτε έδωσαν τον ίδιο όρκο, γιατί αν πραγματικά καταλάβαιναν τότε ίσως ήταν πιο γλυκείς και ευγενικοί, έκαναν το καθήκον τους χωρίς λαδώματα, έπαιζαν λιγότερες πασιέτζες στον Η/Υ και δεν έκαναν τις 3ήμερες αργίες 5ήμερες!!!!Εντάξει το ξέρω, δεν τους παίρνει όλους η μπάλα, υπάρχουν και συνειδητοποιημένοι άνθρωποι, σωτοι επαγγελματίες!!
Η τελετή πάλι ήταν ψιλοπρόχειρη, χωρίς καμμία επισημότητα ( δεν πιάνει μια μπροστα στις τελετές του Καποδιστριακού). Είναι κρίμα όμως, τα παιδιά μια μέρα έχουν για να χαρούν το πτυχίο τους γιατί είμαι σίγουρη πως από δω και πέρα θα σιχτιρίζουν αυτό το χαρτί που δεν έχει καμμία ουσιαστική δύναμη, ούτε πότρες ανοίγει, ούτε κυοφορεί δημαντικές προοπτικές και ευκαιρίες. Θα μπορούσε λοιπόν η "γιορτή" να είχε κρατήσει έστω και λίγο παραπάνω από τέταρτο!
Όπως και να 'χει, χάρηκα πολύ για τις φίλες μου και όχι μόνο. Χάρηκα για την Ε. από τον Πύργο, για τη Ρ. από την Ασπροβάλτα που διάβασε κι τον όρκο (καθόλου απρόβλεπτο!), για την Β από την Ερέτρια, για την Εμ. που της άρεσε να τραγουδάει, για το Β που έκανε υπέροχες μημήσεις καθηγητών και για τόσα άλλα παιδιά που πότε δε δεθήκαμε ιδιαίτερα και ούτε κάναμε στένη παρέα, αλλά ανταλλάξαμε σημειώσεις, φάγαμε παρέα στη λέσχη, αλληλοβοηθηθήκαμε στις εξετάσεις, κάναμε πλάκες... Λίγο πριν φύγουμε είδα και τον Χ. (πόσο πολύ μου άρεσε σ' ολόκληρο το 2 έτος!). Είχα να τον δώ καιρό, ήταν ίδιος και απαράλλαχτος, πάντα με το πολύ μακρύ μαλλί του, μόνο που τώρα δε φόραγε τα θεοσκισμένα τζιν και τα παμπάλαια all star του αλλά κουστούμι.Πρώτη φορά τον έβλεπα έτσι. Χαιρετηθήκαμε, φιληθήκαμε, του ευχήθηκα χίλια συγχαρητήρια. Τελευταία φορά τον έβλεπα. Συνειδητοποίησα πως τελικά θα μου λείψουν όλοι αυτοί!!Θυμήθηκα και τη μαμά που κατα καιρούς βλέπει παλιούς συμφοιτητές της στο δρόμο. Μπορεί και γω μετά από 20 ή 30 χρόνια να τους πετύχω κάπου. Άραγε θα τους θυμάμαι τότε? αυτοί θα με θυμούνται ή μάλλον θα θέλω να με θυμούνται?

8 comments:

Σπύρος Σεραφείμ said...

πώς είσαι σίγουρη ότι τον έβλεπες για τελευταία φορά? Κι αν το βράδυ σκάσει κάτω από το μπαλκόνι σου και σου κάνει καντάδα μαζί με τον Μόρισεϊ?

MTdoggie said...

τα μεγαλεια του Καποδιστριακου δεν τα εχει καμια αλλη σχολη!οταν με το καλο παρω πτυχιο( λεμε τωρα!)θα νιωσεις τη γκλαμουρια καημενο παιδι απο το Παντειο!
οτι ειναι να γινει θα γινει! μπορει καποιους να τους εχεις και συναδελφους στο μελλον, δεν ξερεις πως τα φερνει η ζωη!!

daydreamer said...

s.s.,
Επειδη εχει περάσει καιρός απο το δευτερο έτος, ειλικρινα προτιμω καντάδα απο τον Μορισεϊ σκετο!!!Εχεις φαντασια παντως!!!

T-D,
Μπορει να τους έχω συναδέλφους?Τι καταρα ειναι αυτη?Λες και δε ξερεις τη γνωμη μου για τετοια επαγγέλματα...

PD said...

Δεν ξέρω αν με πληγώνει περισσότερο που δεν έζησα δική μου ορκομωσία (μόνο φίλων μου), ή που έχω καιρό να πάω σε πάρτι με φοιτήτριες. Κι εσύ ορκίστηκες, πάει, πρέπει να ψάξω αλλού...

Anonymous said...

καλημερα τζινάκι!!!!! περίμενε, σε 5-6 χρόνια θα ορκιστείς και εσύ!!! περαστικά με το χεράκι σου.σύντομα θα γίνεις καλά!!! άντε τώρα να διαβάσεις λίγο και άσε το blog!!! ο Χρήστος ήταν λιγδιάρης και βρόμικος, δεν σου άξιζε!!! Πάμε για άλλα!!!ξέρεις εσύ......ΜΑΚΙΑ
ΛΙΝΑ

Unknown said...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΖΙΝΑΚΙ!!!! ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΗ ΦΙΛΗ ΣΟΥ! ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ! ΜΕΓΑΛΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΒΑΖΕΤΕ!ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ, ΣΚΟΡΔΟ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΟΛΕΣ ΣΑΣ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΠΑΡΕΑ.......
ΜΑΚΙΑ

anima rana said...

που είσαι χρυσό μου?

Γράψε μας κάτι, μας έλειψες!

κουάξ!!

daydreamer said...

p.d,
όχι εγώ δε ορκίστηκα ακόμα.σε πάρτυ με φοιτήτριες μπορεις να πας οποτεδήποτε, δεν ξέρω αν μπορεις και να ορκιστεις οποτεδήποτε!!

Λινάκι,
αφου το ξέρεις οι κακές παρέες και οι κακές συνήθειες δεν κόβονται εύκολα!!

anima rana,
Καλωσόρισες!!Πολλά πολλά συγχαρητήρια σου εύχομαι!!Περιμένω τη συνέχεια της Βάλλιας!!